Bok hotell på nätet


Nu för tiden är det väldigt enkelt och bekvämt att boka hotell via Internet, dessutom kan du ofta få det billigare än om du ringer och bokar. Vi rekommenderar starkt att du börjar med att gå en på en jämförelsesajt som har samlat flera olika hotell. Då kan du lättare få en överblick, jämföra och komma fram till vad som är mest prisvärt för just dig.

Det kan däremot vara svårt att veta vilken standard det egentligen är på de olika hotellen. Den vanliga graderingen med stjärnor säger en hel del om vilken standard det är, och vilka priser man kan förvänta sig. Men det säger ju inte allt, det bästa är att även kolla vart hotellet ligger, nära centrum, en flygplats, mässa eller om det ligger i en förort. Det kan även vara bra att läsa olika omdömen av andra resenärer för att få en bättre inblick.

När man bokar hotell via en jämförelsesajt eller en samlingssajt är det lite olika från sida till sida när det gäller avbeställning. Men mest skiljer det sig mellan de enskilda hotellen, visst kan man få riktlinjer från sajten men det är först när man kommer in i den enskilda bokningen som man kan se alla regler.

När man bokat ett hotell men inte kan av någon anledning, är det bra att tänka på att de flesta kräver att du avbokar minst ett dygn i förväg, ibland flera dagar. Gör man inte det innan utsatt tid riskerar man att få betala en så kallad straffavgift. Det kan vara priset för en hel natt på hotellet, eller om du har riktigt otur, hela vistelsen. Kolla alltid vad det enskilda hotellet har för egna regler när du bokar så att du inte riskerar att missa något viktigt.

Prisgaranti

Flera hotellsajter/jämförelsesajter för hotell har något de kallar för prisgaranti. Den innebär kortfattat att om du hittar ett lägre pris för samma rum på en annan sajt, så får du det lägre priset. Det kan dock vara lite krångligt att utnyttja detta eftersom priserna ändras konstant, hela tiden. Ibland ändras de från timme till timme.

Billigt i Sverige?

En fråga som är bra att ställa sig innan man sätter igång är; Ska jag boka i Sverige eller utomlands?

Eftersom det alltid är betydligt större konkurrens på större orter och utomlands än vad det är på mindre orter och i Sverige. Det är alltså ett bra tips att tänka på att det kan var lite olika gällande hur bra priser man faktiskt kan hitta på Internet. Vår rekommendation är att du letar på Internet om du ska bo på en större ort. Om du ska bo på en lite mindre ort kan det faktiskt löna sig att ringa och jämföra priser direkt på hotellen i fråga. Då använder du istället Internet för att ta reda på vilka hotell som finns där och deras kontaktuppgifter.

RHR.nu
Rekommenderade resor och hotell för dig som vill få ut det mesta av din resa.