Resebolag

Ving

På Vings hemsida kan du enkelt boka en hel paketresa, med resa, boende och aktiviteter i ett. Men du kan även välja att boka en enskild flygresa eller bara leta efter hotell på ditt resmål. Vings mål är att sälja upplevelser till sina kunder, inte resor, som de själva uttrycker det. De har mer än 50 års kunskap vad det gäller resor, de är flexibla, väljer sina hotell noggrant, har service nästan dygnet runt etc.

Ving har alltså med sina dryga 50 år i branschen stora kunskaper och en gedigen erfarenhet. I dagens läge har de 500 resmål i 50 länder, dit de flyger ca 600 000 människor om året. Ving vet också att hotellet du bor på är mycket viktigt för en lyckad semester. Alla hotell du bokar genom Ving är därför noggrant kontrollerade gällande allt från barnsäkerhet och service till hotellets geografiska läge.

För att det ska bli enklare för alla resenärer som väljer Ving har de olika hotellkoncept, och för att du ska hitta det som passar just dig har de olika namn på koncepten. Sunwing Resort till exempel passar familjer med barn, Sunprime Resorts passar bäst för vuxna människor som reser utan barn och så vidare.

På Vings hemsida kan du få en hel del hjälp och svar på frågor innan du reser, går du in under fliken ”Vings hjälpservice” finns mycket bra information. Bland annat har de samlat vanliga frågor och svar, bokningsinformation, vilka regler som gäller och en massa andra bra tips och råd. Dessutom har de en chattfunktion där du kan ställa frågor till deras reseexperter.

Fritidsresor

På Fritidsresor kan du välja mellan att boka en paketresa – charter, eller att bara boka en flygresa, enkel eller tur och retur. Det dem satsar mest på är naturligtvis charterresorna, de har för enkelhetens skull delat upp sina charterresor i olika kategorier eller koncept. Väljer du då att tillexempel resa med dina barn finns det flera olika alternativ där allt är uppbyggt, från resan till hotell och utflykter, för att passa just din familj. De har även andra koncept för andra resenärer, till exempel Blue couples, som är ett koncept för par-resor. Här kommer vi att presentera några av de olika koncepten och titta lite närmare på dem.

Blue village

Det här konceptet innehåller Fritidsresors allra bästa resorthotell för hela familjen. Det har nästan alla faktorer som gör en bra sol- och badsemester. Standarden är alltid hög och hotellen ligger alltid nära stranden. Du har nära till butiker, barer, restauranger, stora poolområden med barnpool och en solskyddad babypool.

För att underhålla barnen på dagtid finns Bamseklubben för barn i åldrarna 3-6, Super Kids för åldrarna 7-12 och Show School för 10-15-åringar.

Det finns alltid en bemannad servicedisk och Fritidsresors personal på orten håller i det mesta från vattengympa till nordisk landskamp. Underhållning ordnas varje kväll under resan för den som önskar, det finns en speciell show för barnen med Bamse och hans vänner. Om det är någon som fyller år, firar Clownen Coco födelsedag.

På utvalda Blue Village finns det simskola och på en del Blue Village ingår All Inclusive, på dem som det inte ingår kan man boka det som ett tillval.

Semester för alla

Under denna rubrik på hemsidan kan du hitta resmål som enligt Fritidsresor passar ”alla”. Ett exempel är Blue unique; I detta koncept kan du enligt Fritidsresor hitta hotell som har en egen personlighet, själ och en egen historia. Det är en serie handplockade hotell som har det gemensamt att de är unika på något sätt. De skall ge dig en upplevelse du inte får någon annan stans. Sensatori Det här är ett av Fritidsresor mer exklusiva koncept som är till för dem som vill bo både bra och stilrent snyggt. Det är alltid femstjärnigt enligt Fritidsresors standard, och inriktade på njutning. Gourmetrestauranger, exotiska trädgårdar, unika formade pooler, med mera. De erbjuder både sportaktiviteter och spa.

Det som alltid ska finnas på en resort med konceptet Sensatori är bland annat; Flertalet större pooler, Gourmetrestaurang, Kvällsunderhållning, Sportfaciliteter och Spa. Detta är ett nytt koncept som lanseras av Fritidsresor sommarsäsongen 2011.

Semester utan barn

För dig som vill resa utan barn och kanske bara ha en lugn romantisk semester för två finns till exempel Fritidsresors Blue Couples. Det är hotell med en vuxen atmosfär och inga gäster under 12 år.

Solresor

Solresor startades 1989 som en del av bolaget STS, första året de fanns var det bara 2700 resenärer som åkte med dem till Gran Canaria. Men under årens gång har de ökat i antal och år 2000 slog de igenom på riktigt. Då var de det första resebolaget som anordnade charterresor till Azorerna. Numera har de ett riktigt stort utbud på flera resmål över hela världen.

På Solresors hemsida kan du välja mellan tre olika alternativ för att boka din resa, antingen kan du boka en paketresa/charter, eller endast flygresa eller något som de kallar för Rundresor. Målet med den sistnämnda typen av resa är att skapa resor fyllda med en kombination av flera saker, bland annat, stora upplevelser, lokal närhet och avkoppling.

Den affärsidé som Solresor arbetar efter bygger på att kunna erbjuda bekväma paketresor med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Deras huvudkontor ligger i Malmö i Skåne i Sverige, 2009 omsatte dem lite mer än 1,5 miljarder kronor och samma år reste nästan 200 000 resenärer med Solresor. De är idag Sveriges fjärde största charterarrangör på marknaden.

Något som Solresor verkligen satsar på är trygghet för sina resenärer. Därför har de en resegaranti, den är till för att skydda dig som reser om din resa ställs in eller blir avbruten. Skulle en resa inte bli av på grund av konkurs eller annat kan denna garanti användas för att du ska få ersättning för resan. Alltså om någon av deras underleverantörer drabbas av något som konkurs så kommer resenärerna bli skyddade av resegarantin och inte drabbas ekonomiskt. Denna resegaranti som Solresor tillhandahåller gäller dock endast paketresor och inte om du har bokat en enskild flygbiljett via deras hemsida.

RHR.nu
Rekommenderade resor och hotell för dig som vill få ut det mesta av din resa.