Solresor

Solresor startades 1989 som en del av bolaget STS, första året de fanns var det bara 2700 resenärer som åkte med dem till Gran Canaria. Men under årens gång har de ökat i antal och år 2000 slog de igenom på riktigt. Då var de det första resebolaget som anordnade charterresor till Azorerna. Numera har de ett riktigt stort utbud på flera resmål över hela världen.

På Solresors hemsida kan du välja mellan tre olika alternativ för att boka din resa, antingen kan du boka en paketresa/charter, eller endast flygresa eller något som de kallar för Rundresor. Målet med den sistnämnda typen av resa är att skapa resor fyllda med en kombination av flera saker, bland annat, stora upplevelser, lokal närhet och avkoppling.

Den affärsidé som Solresor arbetar efter bygger på att kunna erbjuda bekväma paketresor med hög kvalitet till konkurrenskraftiga priser. Deras huvudkontor ligger i Malmö i Skåne i Sverige, 2009 omsatte dem lite mer än 1,5 miljarder kronor och samma år reste nästan 200 000 resenärer med Solresor. De är idag Sveriges fjärde största charterarrangör på marknaden.

Något som Solresor verkligen satsar på är trygghet för sina resenärer. Därför har de en resegaranti, den är till för att skydda dig som reser om din resa ställs in eller blir avbruten. Skulle en resa inte bli av på grund av konkurs eller annat kan denna garanti användas för att du ska få ersättning för resan. Alltså om någon av deras underleverantörer drabbas av något som konkurs så kommer resenärerna bli skyddade av resegarantin och inte drabbas ekonomiskt. Denna resegaranti som Solresor tillhandahåller gäller dock endast paketresor och inte om du har bokat en enskild flygbiljett via deras hemsida.

RHR.nu
Rekommenderade resor och hotell för dig som vill få ut det mesta av din resa.